Free Now se solidarizează cu refugiații din Ucraina

Trimite și altora

Compania care deține aplicația de transport Free Now ia măsuri pentru a sprijini refugiații din Ucraina. Pasagerii au opțiunea de a rotunji suma de plată pentru cursele efectuate direct din aplicație, iar compania va dubla valoarea donațiilor până la 100.000 de euro lunar, pentru trei luni consecutive. Fondurile colectate astfel vor fi direcționate către Comitetul Internațional al Crucii Roșii, care oferă asistență pentru situații de urgență și asistență medicală refugiaților ucraineni, precum și ajutor la reunirea familiilor separate de război.

„Free Now își exprimă solidaritatea față de comunitatea ucraineană și pune la dispoziția utilizatorilor aplicației opțiunea de a dona diferența până la valoarea rotundă a cursei. Este unul dintre momentele în care simțim să fim alături de comunitățile din care facem parte și să le susținem eforturile de ajutorare a victimelor conflictului din Ucraina”, spune Daria Marinescu, ”cap” de marketing al Free Now România.

Pasagerii au disponibilă în aplicație opțiunea de a rotunji suma totală de plată, încă din momentul în care comandă o cursă sau oricând până la finalizarea ei. Prin această inițiativă, reprezentanții companiei estimează că valoarea totală a donațiilor va depăși 550.000 de euro lunar.

În plus, prin intermediul organizațiilor implicate în inițiative de sprijin, Free Now România oferă curse gratuite refugiaților în opt orașe unde este disponibilă aplicația, pentru a ajunge la centrele de adăpost sau la familiile gazdă. Astfel, atât voluntarii, cât și membrii ONG-urilor implicate pot apela la Free Now pentru a primi curse gratuite. Activități similare de susținere a organizațiilor de ajutorare sunt întreprinse de platformă în Polonia și Germania.

Persoanele interesate de astfel de sprijin trebuie să contacteze: ucraina@free-now.com și să furnizeze informații despre organizația reprezentată și nevoile acesteia. Mai multe informații sunt disponibile pe site.

Solidaritatea față de Ucraina este exprimată de întregul grup Free Now și de acționarii săi, care au alocat deja peste un milion de euro pentru activități de susținere.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY