Extinderea unuia dintre terminalele aeroportului clujean a fost autorizată

Trimite și altora

Certificatul de urbanism necesar autorizării lucrărilor de extindere a Terminalului Pasageri-Plecări din cadrul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca a fost semnat de către autoritățile județene.

Suprafața totală cu care va fi extins terminalul pe cele două nivele este de 8.962 mp, cu o arie desfășurată de cca 22.500 mp.

Prin această investiție se urmărește o mai bună separare fizică a fluxurilor pentru zborurile interne și internaționale, creșterea numărului de filtre de control pentru procesarea pasagerilor în orele de vârf, asigurarea unui acces facil între cele două nivele ale terminalului prin realizarea unor scări/lifturi, etc.

„Având în vedere faptul că, după pandemie de COVID-19, traficul de pasageri se estimează că va reveni la nivelul anului 2019, când au fost înregistrați aproape 3 milioane de pasageri, am decis să urgentăm extinderea actualului terminal de plecări. În acest fel vom putea să procesăm, în condiții corespunzătoare, toți pasagerii și să fluidizăm, astfel, zona destinată îmbarcării, un spațiu supra-aglomerat, în special în orele de vârf” a precizat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Noua investiție constă în extinderea, pe latura nordică, a actualului Terminal de Pasageri Plecări, atât la parterul clădirii, cât și la etajul acesteia, inclusiv prin suplimentarea numărului porților de îmbarcare destinate zborurilor interne și externe. Vor fi, astfel, amenajate trei noi porți de îmbarcare, din care una destinată traficului intern și două pentru cel extern. La finalul lucrărilor de construire, aeroportul clujean va deține nu mai puțin de patru porți de îmbarcare destinate zborurilor interne și opt porți de îmbarcare pentru plecări internaționale.

 

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY