Poșta Română acordă scutiri de taxe pentru coletele destinate refugiaților ucraineni aflați în România

Trimite și altora

Compania Națională Poșta Română aplică o scutire de taxe pentru declarațiile vamale aferente importului de bunuri personale destinate refugiaților ucraineni aflați pe teritoriul României, în contextul războiului actual.

După oferirea spațiilor interne de cazare pentru găzduirea refugiaților și punerea la dispoziție a întregii infrastructuri pentru a colecta și distribui ajutoarele umanitare donate pentru oamenii afectați de criza din Ucraina, Poșta Română continuă să se implice în sprijinul cetățenilor afectați de criza umanitară din Ucraina și simplifică formalitățile, la import, în cazul bunurilor personale și a ajutoarelor transmise, prin colete poștale refugiaților de război din România.

Astfel, toate coletele transmise de poșta din Ucraina, care sosesc la Biroul de Schimb Internațional București marcate „humanitarian aid”, vor fi scutite de tarif de comisionariat vamal în cuantum de 20 de lei/declarație pentru declarațiile vamale aferente importului de bunuri personale destinate refugiaților ucraineni aflați pe teritoriul României.

“Campania umanitară „Solidari cu Ucraina”, inițiată de noi, încă din primele zile de război, continuă, astăzi, prin această nouă facilitate oferită vecinilor noștri atât de greu încercați. Am luat decizia de a renunța la o taxă de comisionariat vamal, întrucât căutăm constant soluții pentru a sprijini refugiații”, a precizat Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române.

Comments

comments

SHARE
Previous articleExtinderea unuia dintre terminalele aeroportului clujean a fost autorizată
Next articleBlack Peak Capital finanțează cu 7,5 milioane de euro o companie bulgărească
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

five × 5 =