Black Peak Capital finanțează cu 7,5 milioane de euro o companie bulgărească

Trimite și altora

Compania bulgară euShipments.com, care activează în furnizarea de soluții integrate de curierat și logistică pentru sectorul comerțului on-line din țara vecină, activă și pe piața din România, a atras o finanțare de capital privat din partea BlackPeak Capital. Investiția de până la 7,5 milioane de euro în companie se va realiza prin intermediul fondului BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund. Capitalul atras va fi folosit pentru achiziții și extinderea organică pe piețele regionale din Europa Centrală și de Est, dar și Europa de Vest. 

Comerțul on-line a cunoscut un ritm rapid de creștere atât la nivel global, cât și regional. Piețele din Europa Centrală și de Est sunt printre cele mai dinamice de pe continent, datorită convergenței rapide a comerțului electronic la nivelul Europei de Vest. Din ce în ce mai multe magazine care au vândut anterior exclusiv prin puncte de vânzare fizice au făcut tranziția către online, iar cele care aveau deja magazine online au înregistrat creșteri continue ale comenzilor. În consecință, companiile sunt în permanentă căutare de furnizori care facilitează expedierea transfrontalieră și livrările la prețuri cât mai scăzute și cu o calitate ridicată a serviciilor.

„Clienții noștri sunt deja concentrați pe dezvoltarea în piețele premium din Vestul Europei, ceea ce impune din partea noastră o prezență stabilă a euShipments.com în acele zone. Suntem încrezători că parteneriatul cu BlackPeak Capital și experiența lor în executarea strategiilor de creștere internațională ne vor ajuta să ajungem acolo mai repede”, a spus Lora Dimitrov, co-fondator euShipments.com.

euShipments.com oferă o gamă cuprinzătoare de servicii pentru a răspunde nevoilor exportatorilor regionali de comerț online. Svetlozar Dimitrov și Lora Dimitrova, fondatorii companiei, au dezvoltat cu succes o rețea proprie de peste 30 de curieri locali în toate țările UE și în Marea Britanie, care permite companiei să livreze coletele direct pe acele piețe. Compania pune la dispoziție și o platformă IT, integrată cu sistemele clienților săi, prin care oferă acces în timp real la un portofoliu larg de servicii, precum livrări la adrese personale sau de business, la dulapuri inteligente, precum și la toate opțiunile de gestionare a returnărilor și încasărilor necesare magazinelor online. Unul dintre principalele avantaje oferite de euShipments.com este că, pentru fiecare dintre piețele acoperite, oferă cel puțin două opțiuni de livrare de la mai mulți curieri locali de renume și testați. Acest aspect asigură magazinelor online posibilități de livrare fiabilă, rapidă și rentabilă, chiar și în perioadele cele mai intense din an.

Svetlozar Dimitrov, co-fondator și CEO euShipments.com, a declarat: „În urmă cu doi ani, a trebuit să alegem între două opțiuni strategice distincte în ceea ce privește ascensiunea companiei la un alt nivel. Puteam fie să vindem pachetul majoritar către un investitor strategic, care să ghideze compania către o direcție dorită de acesta, fie să identificăm un partener financiar cu experiență, precum BlackPeak Capital, care să ne ofere sprijinul pentru realizarea achizițiilor în Europa Centrală și de Est și în Europa de Vest și, astfel, să continuăm dezvoltarea euShipments.com pe o direcție ghidată de necesitățile clienților”.

euShipments.com a înregistrat o creștere organică constantă a cifrei de afaceri și a atins venituri de 4 milioane euro în 2021. Noua finanțare vine ca un pas firesc în dezvoltarea companiei, care și-a extins recent rețeaua prin deschiderea unui depozit în Budapesta, Ungaria. Noua clădire va permite timpi optimi de tranzit către piețele cheie, la costuri de livrare atractive, precum și procesarea și expedierea coletelor în opt țări, inclusiv Ungaria, Slovacia, Slovenia, Republica Cehă, Polonia, Austria, Italia și Croația.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY