Peste 100 de echipamente medicale ultramoderne pentru Spitalul de Urgență din Cluj-Napoca

Trimite și altora

Consiliul Județean (CJ) Cluj a aprobat darea în administrarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a 112 echipamente medicale ultramoderne.

Acestea au fost cumpărate în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează dotarea Ambulatoriului acestei unității medicale subordonate Ministerului Sănătății.

“𝘊𝘰𝘯𝘵𝘪𝘯𝘶𝘢𝘮 𝘴𝘢 𝘧𝘪𝘮 𝘢𝘭𝘢𝘵𝘶𝘳𝘪 𝘥𝘦 𝘴𝘱𝘪𝘵𝘢𝘭𝘦𝘭𝘦 𝘤𝘭𝘶𝘫𝘦𝘯𝘦 𝘪𝘯 𝘥𝘦𝘮𝘦𝘳𝘴𝘶𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘤𝘦 𝘷𝘪𝘻𝘦𝘢𝘻𝘢 𝘳𝘦𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘶𝘯𝘶𝘪 𝘢𝘤𝘵 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘤𝘢𝘭 𝘥𝘦 𝘤𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦. 𝘛𝘦𝘩𝘯𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪𝘢 𝘮𝘰𝘥𝘦𝘳𝘯𝘢 𝘥𝘦 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘥𝘪𝘴𝘱𝘶𝘯 𝘯𝘰𝘪𝘭𝘦 𝘥𝘰𝘵𝘢𝘳𝘪 𝘷𝘢 𝘧𝘢𝘤𝘪𝘭𝘪𝘵𝘢 𝘦𝘧𝘦𝘤𝘵𝘶𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘦𝘹𝘢𝘮𝘪𝘯𝘢𝘳𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘴𝘪 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘯𝘦𝘤𝘦𝘴𝘢𝘳𝘦, 𝘪𝘯 𝘤𝘦𝘭𝘦 𝘮𝘢𝘪 𝘣𝘶𝘯𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘥𝘪𝘵𝘪𝘪”a precizat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Unele dintre cele mai importante echipamente care urmează a fi date în administrare sunt: o masă de operație radiotransparentă, o rampă pentru fluide medicale, un echipament pentru oxigenoterapie, două truse de resuscitare, câte un diatermocauter, radiocauter și electrocauter cu trusă de laparoscopie, două scaune speciale de chimioterapie și o masă de examinare.

Totodată, printre dotările care vor mai fi date în administrare se numără electrocardiografe și defibrilatoare, două lămpi chirurgicale, două lămpi bactericide, un aparat pentru drenaj limfatic, trei dermatoscoape, trei lămpi medicale de examinare pe roți, trei cărucioare pentru transportul pacienților, două cadre de mers pliabile, un laringoscop, 12 truse de mici intervenții și patru mese pentru instrumentar pe roți.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

8 − six =