Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj devine capitala aviaţiei europene

Trimite și altora

În premieră absolută pentru România, Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj devine capitala aviaţiei europene şi găzduiește, conferinţa internaţională Aviation-Event 2022.

Evenimentul va avea loc în 31 martie 2022 și este realizat în colaborare cu Aviation-Event Conference, platformă specializată în organizarea unora dintre cele mai prestigioase conferinţe de aviaţie de la acest moment, pe plan european.

Conferinţa internaţională este unul dintre cele mai importante evenimente de aviaţie din România şi în plan european în 2022, iar în cadrul acesteia se vor aborda aspecte deosebit de importante pentru aviaţia civilă din România, se vor analiza problemele actuale ale aviaţiei din Europa de Est şi modul în care este afectată industria de profil în actualul context geopolitic, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

Printre speakerii deja confirmați în cadrul Aviation-Event 2022 CLJ se regăsesc: Vasile Dîncu – Ministrul Apărării Naționale al României, Luis Felipe de Oliveira, Director General – ACI World, Jozsef Varadi – CEO Wizz Air, Rafael Schvartzman – Vicepreședinte regional Europa, IATA, Michael Kerkloh – Membru al Consiliului de Supraveghere, Lufthansa, Vitaliy Kucheruk, Director General al Aeroportului Internaţional Kherson (Ucraina), Nicolae Stoica, Director General – Autoritatea Aeronautică Civilă Română și Adrian Cojoc, Director General – Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA.

De asemenea, în deschiderea evenimentului, Adina Vălean, Comisar European pentru Transporturi, Comisia Europeană, va transmite un mesaj video adresat participanților la conferință.

Privilegiul de a găzdui Aviation-Event 2022 CLJ, vine ca urmare a statutului dobândit de către Aeroportul Internațional Cluj în ultimele două decenii, respectiv – model de bune practici și un aeroport de referinţă din sud-estul Europei şi premiul acordat în anul 2021, de către ACI Europe, pentru cel mai bun aeroport din Europa sub 5 milioane de pasageri pe an.

Aviation-Event 2022 CLUJ reunește profesionişti din domeniul aviaţiei civile de la nivel internaţional, reprezentanţi ai autorităţilor naţionale relevante şi directori de companii aeriene şi de aeroporturi din Europa şi din România.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY