Energy Challenge și-a stabilit câștigătorii

Trimite și altora

Competiția studențească Energy Challenge, organizată de compania E.On România, a ajuns la final. Proiectele și ideile inovatoare care au fost propuse au dovedit un interes foarte mare al participanților pentru e-mobility, energie verde, eficiență energetică și soluții inedite off-grid.

Un student de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași a câștigat marele premiu Energy Challenge 2022, în valoare de 3.000 de euro. Juriul a decis că Smart este cel mai inovativ proiect dintre cele prezentate în cadrul competiției. Acest proiect a dezvoltat ideea unui invertor inteligent pentru panouri solare astfel încât surplusul de energie să fie folosit cu un randament maxim în topologia off-grid.

Pe locul al doilea s-a clasat echipa Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, cu proiectul Atlas. Este vorba despre o aplicație mobilă de tip campus universitar, disponibilă pentru sistemele de operare Android, care să faciliteze interacțiunile studenților cu universitatea (avizier digital, orar, eliberare adeverințe, plată taxe etc.). Pentru această inițiativă, echipa a fost răsplătită cu o excursie în valoare de 500 de euro.

Locul al treilea a fost ocupat de echipa Universității Tehnice de Construcții București, Facultatea de Instalații, și Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Facultatea de Calculatoare, cu proiectul Green Map, care a propus o aplicație mobilă prin care se facilitează accesul la oportunități de reducere a deșeurilor și a consumului energetic. Utilizatorii aplicației pot vizualiza evenimentele CSR (Responsabilitate Socială Corporatistă) organizate de către companii, pot localiza afacerile zero-waste și alte evenimente „verzi”. Proiectul a fost premiat cu vouchere eMag în valoare de 1.000 lei.

Marea finală a avut loc online și a reunit şase echipe de la universitățile Ștefan cel Mare Suceava, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Politehnică București, Gheorghe Asachi Iași și Carol Davila București.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY