Via Cluj TV: Cum să fii Acasă Oriunde

Trimite și altora

Soluțiile inteligente pentru administrarea la distanță a resurselor reprezintă una dintre provocările cărora antreprenorii clujeni din domeniile IT sau Smart City încearcă să le facă față. Ioana Armean, liderul echipei care a dezvoltat  Ograda Mea sau Acasă Oriunde, a prezentat unele dintre aceste soluții în cadrul conferinței Smart City, Smart Living, organizată de Via Cluj TV.

Ioana Armean crede că digitalizarea și Internetul oferă soluții smart pentru multe dintre problemele cu care ne confruntăm în viața noastră zilnică.

Este vorba de soluții dezvoltate de echipa sa care, de exemplu, completează fișa de pontaj de angajaților care lucrează la mare depărtare de sediu și care nu au acces la Internet. Aceștia fac un simplu apel telefonic, iar o aplicație inteligentă le completează fișele de pontaj și le generează rapoarte de activitate.

O altă soluție software permite administrarea de la distanță a proprietăților imobiliare sau o soluție pentru implicarea de resurse umane pentru proiectele internaționale. Această soluție informatică implică o bază de date cu freelanceri din întreaga lume.

Există și alte feluri de soluții care încorporează multă inteligență și care rezolvă problema locuirii.

Este vorba de case mici pentru locuire temporară, dezvoltate sub brandul InBoxLifestyle. Aceste microlocuințe sunt realizate din fibră de sticlă, un material durabil, folosit cu succes în producerea yacht-urilor.

Practic, aceste case sunt produse în Germania exact din materia primă de înaltă calitate din care sunt produse și ambarcațiunile de lux ale milionarilor. Casele sunt fabricate la comandă, personalizate și sunt adaptate climatului din România. Există trei straturi de protecție care rezistă de la -47 de grade Celsius și până la 47 de grade Celsius.

Materialul modern de construcție oferă o încălzire uniformă, la care se adaugă un sistem de ventilație cu recuperare de căldură, aer condiționat, încălzire în pardoseală cu termoreglare sau boiler electric comandat de la distanță.

Modulele respective pot fi folosite nu doar pentru locuit, ci și drept spațiu de lucru sau de relaxare: birouri, saune sau cinemabox.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY