Zona Clujului atrage investiții importante, în ciuda temerilor legate de evoluția economiei

Trimite și altora

În ciuda războiului din Ucraina și a consecințelor pandemiei de coronavirus, zona Clujului continuă să atragă investiții. Antreprenorii locali mizează pe o creștere economică sănătoasă, în ciuda creșterii prețurilor la energie și a inflației mari. Ei cred că economia locală este robustă și are capacitatea de a absorbi șocurile acumulate până acum.

Zona Clujului a atras o serie de investiții importante în ultima perioadă. O companie românească de logistică și curierat, FAN Curier, a inaugurat o platformă în valoare de 14,5 milioane de euro, la doar câteva zile după ce o companie olandeză, FrieslandCampina, a inaugurat o fabrică de brânzeturi și unt în valoare de trei milioane de euro. O companie clujeană, Vitacom, își va inaugura săptămâna viitoare un nou depozit pentru echipamente electronice, în valoare de 6,7 milioane de euro. O altă companie, de data aceasta spaniolă, Promelek, care produce sisteme electrice și-a planificat investiții consistente și a început recrutarea de noi angajați, spune reprezentantul ei, Karoly Nagy.

Economia clujeană nu se bazează doar pe investițiile realizate de mari companii, ci și pe start-up-uri. Așa ar fi o companie condusă de Ioana Armean, In Box Lifestyle, care livrează case inteligente și soluții pentru gestiunea resurselor.

Nu doar Clujul cunoaște această efervescență economică. În Turda, de exemplu, o companie germană din domeniul farmaceutic, Stada, a anunțat o investiție în valoare de 48 de milioane de euro, iar în Aiud, o companie din Emiratele Arabe Unite, DP World, a planificat o investiție în valoare de 15 milioane de euro, în domeniul logistic. 

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY