Zona Clujului atrage investiții importante, în ciuda temerilor legate de evoluția economiei

Trimite și altora

În ciuda războiului din Ucraina și a consecințelor pandemiei de coronavirus, zona Clujului continuă să atragă investiții. Antreprenorii locali mizează pe o creștere economică sănătoasă, în ciuda creșterii prețurilor la energie și a inflației mari. Ei cred că economia locală este robustă și are capacitatea de a absorbi șocurile acumulate până acum.

Zona Clujului a atras o serie de investiții importante în ultima perioadă. O companie românească de logistică și curierat, FAN Curier, a inaugurat o platformă în valoare de 14,5 milioane de euro, la doar câteva zile după ce o companie olandeză, FrieslandCampina, a inaugurat o fabrică de brânzeturi și unt în valoare de trei milioane de euro. O companie clujeană, Vitacom, își va inaugura săptămâna viitoare un nou depozit pentru echipamente electronice, în valoare de 6,7 milioane de euro. O altă companie, de data aceasta spaniolă, Promelek, care produce sisteme electrice și-a planificat investiții consistente și a început recrutarea de noi angajați, spune reprezentantul ei, Karoly Nagy.

Economia clujeană nu se bazează doar pe investițiile realizate de mari companii, ci și pe start-up-uri. Așa ar fi o companie condusă de Ioana Armean, In Box Lifestyle, care livrează case inteligente și soluții pentru gestiunea resurselor.

Nu doar Clujul cunoaște această efervescență economică. În Turda, de exemplu, o companie germană din domeniul farmaceutic, Stada, a anunțat o investiție în valoare de 48 de milioane de euro, iar în Aiud, o companie din Emiratele Arabe Unite, DP World, a planificat o investiție în valoare de 15 milioane de euro, în domeniul logistic. 

Comments

comments

SHARE
Previous articleLucrări de marcaje rutiere pe drumurile din județul Cluj
Next articleROBOR la 3 luni înregistrează o nouă creștere
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

18 − 14 =