Comisarul european Maryia Gabriel, la Cluj: UE va avea o Agendă Europeană a Inovării

Trimite și altora

 

 

 

 

 

 

 

 

Uniunea Europeană are nevoie de o viziune comună asupra inovării. În acest moment, Europa se confruntă cu un paradox: deși este lider mondial în domeniul cercetării științifice, se află în urma altor țări în domeniul inovării și soluțiilor digitale, spune comisarul european pentru Inovare, Cercetare Științifică, Cultură, Educație și Tineret, Maryia Gabriel.

”Dacă azi, dorim să fim mai bine pregătiți pentru crizele viitoare, dacă doriți să aveți soluții pentru tranziția verde digitală, există soluții digitale pentru viața zilnică a oamenilor noștri, trebuie să investim în inovare, pentru că ea este realizată local, trebuie să îi aducem împreună pe toți actorii locali din ecosistem, să aducem împreună universități, primari, care au de jucat un rol-cheie și trebuie să definim împreună viitorul politicii de inovare în Europa. Aceasta înseamnă că Europa este un lider în știință, are industrii puternice și acum este timpul să aibă o agendă europeană a inovării”, a spus oficialul de la Bruxelles. 

Astfel, comisarul european Maryia Gabriel a declarat că va propune o Agendă Europeană a Inovării, care ar urma să fie lansată în 1 iulie. Aceasta va stimula investițiile în start-up-uri și are ca obiectiv păstrarea tinerilor talentați în Europa. Aceste lucruri pot fi realizate inclusiv prin procedura așa-numitelor laboratoare vii, adică incubatoare de afaceri dezvoltate în parteneriat cu universităților, care ar permite autorităților europene să investească în ideile de afaceri inovatoare propuse de studenți. Comisarul european a participat la summit-ul Innowave, organizat la Cluj. 

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY