Încep lucrările la cea mai lungă aducțiune de apă potabilă din România

Trimite și altora

Compania de Apă „Someș” a emis ordinul de începere a lucrărilor de construire a conductei de aducțiune a apei Cluj-Sălaj, respectiv a tronsonului care leagă municipiile Cluj-Napoca și Zalău.

„?? ??? ????? ?????????? ?? ?????????? ? ????? ??? ????? ????????? ?? ??? ???????? ??? ???? ?? ? ????? ?????? ???? ??? ?????????? ?????????? ??? ??????? ???????? ???????? ?? ?????????? ????????? ????. ???? ??????????? ?? ??????? ?? ??????????? ????????? ?????????, ????????????? ?? ?????? ??????? ????????? ??? ???? ???????, ?????? ?????????, ?????? ??????????? ????????”, susține președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În valoare de 222.563.828 lei, contractul este parte a programului de investiții finanțat din fonduri europene, în valoare de 355,6 milioane de euro, implementat de Compania de Apă Someș SA, societate în cadrul căreia Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar.

Traseul conductei care leagă municipiile Cluj-Napoca și Zalău va avea o lungime de 95,72 de km și va străbate UAT-urile clujene Cluj-Napoca, Chinteni, Vultureni și Așchileu. Execuția este prevăzută să dureze 27 de luni.

Construirea aducțiunii va contribui la creșterea ariei de deservire și la îmbunătățirea calității apei potabile furnizate prin rețelele de distribuție locale.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY