Se așterne mixtura asfaltică pe drumul Gilău – Mărișel

Trimite și altora

Consiliul Județean (CJ) Cluj continuă într-un ritm susținut lucrările de reabilitare și modernizare rămase de executat din cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează DJ 107P Gilău (DN 1) – Someșu Rece – Mărișel – DN 1R, în lungime de 44,26 km.

În acest context, pe sectorul cuprins între km 8+100 – 10+300 a fost așternut stratul de mixtură asfaltică, în prealabil fiind întreprinse lucrări de frezare și așternere a unui nou strat de piatră spartă.

,,𝐷𝑎𝑡𝑎 𝑓𝑖𝑖𝑛𝑑 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡𝑎 𝑠𝑡𝑟𝑎𝑡𝑒𝑔𝑖𝑐𝑎 𝑠𝑖 𝑡𝑢𝑟𝑖𝑠𝑡𝑖𝑐𝑎 𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑢𝑖 𝑑𝑟𝑢𝑚 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡𝑢𝑙 𝐶𝑙𝑢𝑗, 𝑛𝑒 𝑑𝑜𝑟𝑖𝑚 𝑐𝑎 𝑖𝑛 𝑐𝑒𝑙 𝑚𝑎𝑖 𝑠𝑐𝑢𝑟𝑡 𝑡𝑖𝑚𝑝 𝑝𝑜𝑠𝑖𝑏𝑖𝑙 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑎 𝑠𝑎 𝑠𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑧𝑖𝑛𝑡𝑒 𝑖𝑛 𝑐𝑒𝑙𝑒 𝑚𝑎𝑖 𝑏𝑢𝑛𝑒 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑖𝑡𝑖𝑖 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑑𝑒𝑠𝑓𝑎𝑠𝑢𝑟𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑡𝑟𝑎𝑓𝑖𝑐𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑟𝑢𝑡𝑖𝑒𝑟. 𝑈𝑟𝑚𝑎𝑟𝑖𝑚 𝑖𝑛𝑑𝑒𝑎𝑝𝑟𝑜𝑎𝑝𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒𝑔𝑢𝑙 𝑝𝑟𝑜𝑐𝑒𝑠 𝑑𝑒 𝑟𝑒𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑖 𝑚𝑜𝑑𝑒𝑟𝑛𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒, 𝑎𝑠𝑡𝑓𝑒𝑙 𝑖𝑛𝑐𝑎𝑡 𝑙𝑎 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑙𝑢𝑙 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑎𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑎 𝑠𝑎 𝑖𝑛𝑑𝑒𝑝𝑙𝑖𝑛𝑒𝑎𝑠𝑐𝑎 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑠𝑡𝑎𝑛𝑑𝑎𝑟𝑑𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑐𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑠𝑖 𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑛𝑡𝑎 𝑖𝑚𝑝𝑢𝑠𝑒” a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Astfel, echipele mobilizate de către constructor și dispuse pe întregul tronson de drum vizat derulează în continuare lucrări constând în frezarea pe mari suprafețe a zonelor de carosabil deteriorate, consolidarea mai multor sectoare, înlocuirea și montarea tuburilor de podețe, precum și reabilitarea a șase poduri.

Intervențiile vizează toată lungimea sectorului, începând de la fundația drumului, respectiv refacerea sistemului rutier în zonele unde acest lucru se impune, urmând a fi încheiate cu așternerea a două straturi de asfalt, respectiv binder și strat de uzură.

Lucrările de reabilitare cuprind nu mai puțin de 14 poduri dar și realizarea de acostamente, șanțuri și rigole, racorduri la drumurile laterale, montarea de parapeți metalici, investiția urmând să fie finalizată prin executarea de marcaje și semnalizare rutieră.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

9 − three =