Încă 8 localități clujene vor beneficia de apă potabilă

Trimite și altora

Alte 8 localități clujene vor beneficia de apă potabilă în urma finalizării celei de-a doua etape de investiții din cadrul proiectului european.

În valoare totală de 38.378.163 lei, investiția a vizat înființarea de rețele de distribuție a apei în opt localități componente ale sub-sistemului de alimentare cu apă Dej:

  • Mica;
  • Dâmbu Mare;
  • Sânmărghita;
  • Mănăstirea;
  • Nireș;
  • Unguraș;
  • Batin;
  • Valea Ungurașului.

La ceremonia de finalizare a contractului de lucrări privind “Extinderea rețelelor de alimentare cu apă în UAT: Unguraș și Mica, alături de primarii comunelor clujene Mica și Unguraș și de conducerea Companiei de Apă Someș SA a participat și vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Marius Mînzat.

„????? 6200 ?? ????????? ??? ?????? ?????????? ?????????? ?? ?????????? ??? ??? ????????? ?? ? ??? ???????? ?? ????????, ????????? ?? ?????? ???????????. ?? ????? ???, ?????????? ???????? ?? ??????????? ?? ??? ???? ?? ???????? ??????????” a subliniat Mînzat.

Principalele lucrări executate în cele cinci sate arondate comunei Mica au constat în extinderea rețelei de apă pe aproximativ 57,7 km și în edificarea a trei stații de pompare și trei gospodării de apă.

„?? ??? ??? ?? ?? ???????? ???????????? ?? ??????? ?? ?? ?? ??????? ??????? ?? ?????????? ????????? ???? ?? ??????? ????-??????? ????????, ???????? ?????? ????????? ????????? ?? ?????????? ?? ??? ???????? ?????? ???? ??? ?????????? ??? ???????? ??????? ?? ????. ?? ?????, ?? ???? ?????????? ????? 84 ?? ?? ?? ??? ?????? ?? ???” a precizat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

De asemenea, în cele trei sate ale comunei Unguraș au fost realizate noi rețele de apă pe o lungime de 26,4 km, respectiv o stație de pompare și o gospodărie de apă, complet noi. Totodată, au fost reabilitate trei gospodării de apă formate din rezervoare cu capacitatea de până la 130 mc, împreună cu stațiile de clorinare aferente.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY