Aplicația care te învață cum să îți protejezi copilul în mașină, dezvoltată la Cluj

Trimite și altora

O echipă de cercetători științifici, polițiști și informaticieni din Cluj a creat prima aplicație care oferă gratuit informații despre transportul copiilor în siguranță. Aplicația oferă sfaturi pentru părinți și îi învață pe aceștia, de exemplu, cum să instaleze corect scaunele pentru copii în mașini. De asemenea, ea conține informații legislative utile. Creatorii aplicației vor să contribuie la reducerea numărului de accidente rutiere cu consecințe grave în care sunt implicați copiii.

Ideea aplicației Child Car Safety App a apărut atunci când cercetătorii de la Universitatea Babeș-Bolyai au descoperit, în baza datelor furnizate de autorități, că mulți părinți nu iau nici cele mai elementare măsuri pentru a oferi copiilor un transport în siguranță. De multe ori, părinții nu știau ce trebuie să facă pentru a-și proteja copiii, spune cercetătorul științific Diana Dulf.

În dezvoltarea aplicației au fost implicați și polițiștii clujeni, spune comisarul șef Gina Pop.

Aplicația este oferită gratuit părinților, afirmă directorul de proiect, Ramona Brad.

Polițiștii clujeni vor intensifica verificările în trafic, iar acolo unde copiii nu sunt transportați corect, le vor recomanda părinților să își descarce aplicația și să pună în practică informațiile utile pe care aceasta le oferă. 

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY