Turiștii britanici, interesați din nou de Transilvania

Trimite și altora

Transilvania este promovată ca destinație de excelență de mai multe agenții britanice de turism. Urcarea pe tronul Marii Britanii a Regelui Charles al III-lea a stimulat interesul turiștilor britanici, dornici să descopere tărâmul de dincolo de păduri care l-a încântat atât de mult pe suveranul lor. 

Agențiile de turism din Marea Britanie promovează Transilvania. Există pachete care se vând foarte bine pentru Halloween, dar și pachete pentru sărbătorile de iarnă. Însă, dincolo de aceste campanii punctuale, există agenții care promovează tot timpul vacanțele în Transilvania, regiune care este comparată cu Toscana. Mulți dintre acești turiști vor să regăsească farmecul vieții rurale, care, în E uropa Occidentală, a fost pierdut, spune marchiza Tracy de Worchester.

Transilvania are un farmec aparte, spune fosta soție a lui Demis Roussos, Pamela Rațiu-Roussos, care s-a recăsătorit cu Indrei Rațiu, descendentul unei ilustre familii românești, și s-a stabilit la Turda.

Acest tip de promovare în presa britanică merită să fie salutat, spune expertul în turism Valentin Lungu.

Statisticile realizate de agențiile de turism arată că numărul de oaspeți din Marea Britanie va ajunge în acest an la nivelul de dinainte de pandemie, iar tendința de creștere va fi menținută și în anii viitori, mai estimează specialiștii în turism. 

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY