Comisarul european Maryia Gabriel: Transformarea digitală este o prioritate a Uniunii Europene

Trimite și altora

Comisarul european pentru digitalizare, inovare, educație, cultură și tineret, Maryia Gabriel, a participat la Academia de Toamnă a Organizației de Femei a Partidului Popular European, organizată la Cluj. Maryia Gabriel le-a spus colegelor sale că pot să fie mândre deoarece transformarea digitală a societății a devenit o prioritate a Uniunii Europene datorită familiei politice a Partidului Popular European.

”Nimeni nu vorbea, înainte de anul 2017, despre abilitățile digitale. Aceasta era considerată drept un subiect neimportant. Dar, în timpul pandemiei, am văzut că această problemă este importantă pentru mulți ani. Și dacă nu ne-am fi pregătit puțin pentru această situație între 2017 și 2020, vă puteți imagina care ar fi fost situația în 2022?”, a spus Maryia Gabriel.

Comisarul european Maryia Gabriel a mai adăugat că digitalizarea impulsionează dezvoltarea economiei din Uniunea Europeană. La reuniunea de la Cluj au mai participat vicepreședintele Comisie Europene, Dubravka Suica, precum și președintele interimar al Senatului României, Alina Gorghiu. 

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY