Bonapp, aplicația care contribuie la reducerea risipei alimentare

Trimite și altora

O echipă de informaticieni din România a dezvoltat o aplicație care luptă împotriva risipei alimentare. Numele aplicației este Bonapp.eco și poate fi instalată gratuit. Practic, această aplicație face legătura dintre cumpărători și magazine care vor să vândă cu discounturi mari alimentele al căror termen de valabilitate se apropie de expirare. În acest fel, sunt salvate cantități mari de alimente care, în caz contrar, ar ajunge la gunoi.

Risipa alimentară este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă românii. De aceea, informaticienii români au decis să utilizeze tehnologia pentru a permite o utilizare mai rațională a resurselor alimentare, spune reprezentantul echipei, Cătălin Semeniuc, prezent la Via Cluj TV.

Prin intermediul aplicației, utilizatorii pot cumpăra alimentele, pe care le ridică apoi din magazine, mai spune Cătălin Semeniuc.

În fiecare an, în medie, un român aruncă 74 de kilograme de alimente. Dacă ar fi adunate toate aceste alimente și ar fi încărcate în camioane, lungimea coloanei de mașini ar fi egală cu distanța dintre București și Munchen.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY