Clujul continuă să atragă investiții importante

Trimite și altora

Clujul continuă să atragă investiții importante. Este vorba atât de companii noi, care își deschid fabrici sau sedii în acest județ, cât și de investiții realizate de companii deja prezente, care se extind. Cele mai dinamice domenii sunt tehnologia informației, ingineria, cercetarea și dezvoltarea, precum și domeniul medical.

Clujul rămâne unul dintre cei mai dinamici poli de dezvoltare economică. Județul Cluj a atras investiții importante. Un grup farmaceutic german, Stadam construiește o fabrică de medicamente în zona Turda, în valoare de 50 de milioane de euro, în timp ce un important grup german, Bosch, care deține fabrici în Jucu și Blaj, a decis să dezvolte la Cluj un centru de inginerie și cercetare. Investiția în acest centru este de 21 de milioane de euro, după cum spune directorul general al Bosch România, Mihai Boldijar (foto).

În paralel, compania germană va investi și în fabricile pe care le deține deja, care vor oferi în 2023 1.000 de noi locuri de muncă. În total, Bosch a investit în România 700 de milioane de euro, dintre care 83 de milioane de euro doar în cursul ultimului an.

Noi investiții sunt realizate și de companii cu capital olandez, interesate de domeniile industriei alimentare și ingineriei.

Multe dintre investiții sunt realizate în parcurile industriale din județ. Pentru că parcurile industriale deținute de Consiliul Județean sunt aproape pline, autoritățile iau în calcul crearea de noi parcuri industriale, în zone precum Câmpia Turzii, Huedin sau Baciu.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY