Deputatul Cătălin Teniță vrea să elimine suprataxarea contractelor parțiale de muncă

Trimite și altora

Consilul Economic și Social a avizat pozitiv proiectul de lege depus de deputatul REPER, Cătălin Teniță. Scopul principal al acestui proiect este eliminarea suprataxării contractelor parțiale de muncă.

Supraimpozitarea contractelor parțiale a fost decisă de Guvern, prin intermediul unei ordonanțe de urgență, adoptată în iulie 2022. Pentru contractele parțiale, Guvernul încasează taxe și impozite cel puțin la nivelul unui salariu minim pe economie, care, din acest an, este de 3.000 de lei.

Astfel, pentru anumite categorii de contracte, taxele și impozitele au crescut cu 60 la sută. În consecință, multe dintre aceste contracte au fost reziliate.

Cătălin Teniță a mai propus și revenirea la cota de impozitare cu 5 la sută a dividendelor, față de 8 la sută, cât este din 2022. Mai mult, el a propus ca impozitele pe dividendele plătite de microîntreprinderi să fie de doar 3 la sută.

O altă propunere este revenirea la plafonul maximal de 1.000.000 de euro cifră de afaceri până la care o societate poate fi considerată microîntreprindere. El mai propune reîncadrarea companiilor de consultanță și management în categoria microîntreprinderilor.

Cătălin Teniță mai propune și eliminarea condiției de a avea minim un angajat pentru microîntreprinderi, precum și renunțarea la prevederea care limitează clasificarea societăților drept microîntreprinderi, dacă au cel puțin un acționar cu participații semnificative în mai mult de trei companii.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY