Câți bani vor fi alocați pentru programele Rabla din acest an

Trimite și altora

Suma de 1,5 miliarde de lei a fost alocată de către Ministerul Mediului pentru a finanța diferitele forme ale programului Rabla. Obiectivul asumat este eliminarea din circulație a minim 100.000 de mașini vechi. Ministrul UMDR al Mediului, Tanczos Barna, a declarat, la Cluj, că vineri vor fi lansate programele Rabla Plus și Rabla, potrivit Via Cluj TV.

Rabla Plus va avea un buget de 780 de milioane de lei, iar Rabla Clasic va avea un buget de 560 de milioane de lei. Rabla Plus este programul destinat finanțării cumpărării de mașini electrice. În plus, peste o lună, va fi lansat un al treilea program, Rabla Local, care va fi derulat în parteneriat cu autoritățile locale, a adăugat ministrul Tanczos Barna.

Bugetul programului Rabla Local este de 240 de milioane de lei. Acest buget va fi completat cu alocări din bugetele locale ale primăriilor implicate în acest program. Administrația Fondului de Mediu va asigura o finanțare de 2.400 de lei pentru fiecare voucher emis prin programul Rabla Local, iar primăriile vor aloca încă 600 de lei pentru fiecare mașină veche predată centrelor de reciclare. Primarul PNL al Clujului, Emil Boc, a declarat că administrația locală este pregătită să aloce sumele necesare pentru 10.000 de mașini prin acest program.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY