Investiție în sistemul de canalizare menajeră din trei localități din comuna Bobâlna

Trimite și altora

Certificatul de urbanism necesar introducerii sistemului de canalizare menajeră în localitățile Bobâlna, Maia și Răzbuneni din comuna Bobâlna a fost emis de către autoritățile județene.

În prezent, cele trei localități beneficiază de o rețea de apă administrată de Compania de Apă „Someș”, însă, nu dispun și de un sistem de canalizare aferent. Astfel, atât gospodăriile existente cât și clădirile cu funcțiune educațională, comercială sau socială își evacuează apele uzate pe plan local, prin fose septice.

Noua investiție prevede realizarea unei rețele de canalizare în lungime de cca. 20 km, cu o stație de epurare biologică de o capacitate de 150 mc/zi și zece stații de pompare a apei uzate. În total, vor fi realizate 300 de cămine de racord, ce vor deservi pe cei aproximativ 1.500 de locuitori ai comunei.

Lucrările de execuție propriu-zise sunt prevăzute să dureze 20 de luni, de la data predării amplasamentului și emiterii ordinului de începere a lucrărilor, investiția urmând a fi realizată de Primăria comunei Bobâlna.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY