Cluj: Experții se așteaptă la o creștere a numărului de turiști străini

Trimite și altora

În acest an, numărul turiștilor străini din județul Cluj ar urma să îl depășească pe cel înregistrat în anul 2019, înainte de pandemia de coronavirus, spun experții în domeniu. La această creștere contribuie dinamica foarte bună a zborurilor internaționale operate de pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca, dar și promovarea foarte bună făcută Clujului de mai multe publicații internaționale, din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, India sau Australia.

Mai multe publicații internaționale promovează Clujul ca destinație turistică. Ele recomandă cititorilor să folosească zborurile ieftine pentru a ajunge la Cluj și apoi să viziteze centrul istoric al orașului, care are o arhitectură care impresionează datorită ansamblurilor gotice și baroce. Aceste publicații au dreptate, spune arhitectul Andrei Tudor, care crede că un turist străin care ajunge în Cluj are ce vedea.

Numărul turiștilor străini va crește și în Turda, unde cei mai mulți dintre ei vor să viziteze salina, precum și în Munții Apuseni, unde ei pot să descopere peisaje superbe și o gastronomie originală, spun proprietarii de pensiuni din Carpații Occidentali.

Potrivit conducerii Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, în acest an, pentru prima dată în istorie, numărul de pasageri va depăși pragul de trei milioane.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY