Cum se dezvoltă, cu ajutorul banilor europeni, rețeaua de apă și canalizare din Cluj

Trimite și altora

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat, a participat marți, 28 martie a.c., alături de conducerea Companiei de Apă „Someș” și primari din județul Cluj, la conferința prilejuită de evaluarea stadiului implementării “Proiectului regional de extindere și modernizare a rețelelor de apă și canalizare în județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020”.

Concret, în ceea ce privește lucrările de investiții derulate pe teritoriul județului Cluj, în cei trei ani scurși de la semnarea primului contract de execuție a lucrărilor, au fost finalizate și recepționate patru lucrări de investiții:

  • extinderea rețelelor de apǎ şi canalizare în Dej și zona Bobâlna-Recea Cristur (CL4);
  • extinderea rețelelor de apă şi canalizare în Gherla şi Gherla rural (CL5);
  • extinderea rețelelor de apă şi canalizare în Huedin și Huedin rural (CL6);
  • extinderea rețelelor de apǎ în comunele Unguraș și Mica (CL13).

Marius Mînzat, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, a declarat: „Prin intermediul celor patru contracte de investiții, în valoare cumulată de peste 35 de milioane de euro, am reușit să extindem rețelele de apă și canalizare pe o distanță de cca. 327 km, cu mii de racorduri la consumatori. În perioada următoare urmează recepția unui alt contract importat, respectiv cel de alimentare a șapte comune clujene din partea de est a municipiului Cluj-Napoca”.

De asemenea, în acest moment, Compania de Apă „Someș” are în derulare șapte contracte de lucrări pe teritoriul județului Cluj, aflate în diferite stadii de evoluție, care privesc atât extinderea și reabilitarea rețelelor edilitare din Cluj-Napoca, cât și a celor din Zona Metropolitană, dar nu numai: „Lucrările de execuție pe toate contractele rămase evoluează în ritm alert. De altfel, stadiul la zi al indicatorilor fizici pe toate contractele aflate în derulare este de 75% pe apă și peste 50% pe canalizare. În total, până în acest moment, pe aria deservită Cluj-Sălaj au fost realizați cca. 1330 de km de rețele de apă și canalizare. Ne dorim ca, până în 2025, data finalizării mega-programului european în valoare de 404 milioane de euro, clujenii să fie racordați în proporție de 100% la apă potabilă în sistem centralizat”, a declarat președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Comments

comments

1 comentariu

  1. […] Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat, a participat marți, 28 martie a.c., alături de conducerea Companiei de Apă „Someș” și primari din județul Cluj, la conferința prilejuită de evaluarea stadiului implementării “Proiectului regional de extindere și modernizare a rețelelor de apă și canalizare în județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020”, potrivit ClujInsider.ro. […]

LEAVE A REPLY