Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a lansat la Cluj programul Rabla Local

Trimite și altora

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, a lansat azi programul Rabla Local. Lansarea a avut loc la Primăria comunei Baciu, din județul Cluj. Acest program oferă o finanțare de 240 de milioane de lei de la Administrația Fondului de Mediu, care va fi completată cu finanțări totale de 60 de milioane de lei oferite de bugetele locale. Prin intermediul acestor finanțări, cei care doresc să își schimbe mașinile mai vechi de 15 ani pot primi câte un voucher în valoare de 3.000 de lei, cu care își pot cumpăra o mașină care să aibă standardele de poluare de minim Euro 6, a spus ministrul Tanczos Barna.

”Prin intermediul acestui program, dorim să retragem din circulație 100.000 de mașini intens poluatoare”, a adăugat ministrul Mediului.

În perioada 21 – 26 aprilie, primăriile și consiliile locale care doresc să participe la acest program Rabla Local trebuie să se înregistreze pe platforma informatică a Ministerului Mediului. Dosarele depuse de primării vor fi analizate și aprobate în maximum trei săptămâni. Ulterior, banii vor fi virați în conturile de trezorerie ale primăriilor acceptate, iar acestea vor trebui să acorde vouchere pentru beneficiari până la finalul acestui an.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY