Arta sacră sau cum transformă Răzvan Costea sticla în poezie

Trimite și altora

Răzvan Costea este un artist care reușește să transforme sticla în poezie. El a creat la Gherla un atelier în care produce vitralii după o tehnică străveche. Artistul Răzvan Costea folosește bucăți de sticlă colorată, pe care uneori le pictează el însuși, precum și rame de plumb în forma literei H pentru a crea povești care prind viață atunci când sunt străbătute de razele de lumină.

Artistul Răzvan Costea este unul dintre creatorii de vitralii care consideră că transpunerea imaginilor sacre în bucățele de sticlă și de metal este echivalentul unei adevărate rugăciuni.

Tehnica cu ajutorul căreia sunt produse vitraliile este una care a fost testată de-a lungul sutelor de ani. Sticla, pigmenții și metalul sunt folosite pentru a crea opere de artă aparent fragile, dar care pot rezista perioade îndelungate de timp, mai spune Răzvan Costea.

Vitraliile făcute în atelierul lui Răzvan Costea ajung, în cele mai multe dintre cazuri, în biserici ortodoxe, greco-catolice sau romano-catolice. Însă există și vitralii laice, care împodobesc reședințe nobiliare, instituții de cultură sau clădiri cu funcțiuni publice.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY