Stațiunile din Munții Apuseni, pline cu turiștii care serbează Rusaliile

Trimite și altora

Stațiunile din Munții Apuseni sunt pline cu cei care doresc să își petreacă minivacanța de Rusalii într-una dintre cele mai frumoase zone ale Europei. Oamenii se relaxează prin intermediul unor plimbări în aer liber, se bucură de gastronomia renumită și participă la diferite activități, de la proiecții de film în aer liber la observații astronomice.

Minivacanța de Rusalii a umplut stațiunile din Munții Apuseni preferate de clujeni. Hotelurile, pensiunile și cabanele din zone precum Muntele Băișorii ori Mărișel sunt pline cu turiști care au venit să se bucure de natura superbă, spune proprietarul unei pensiuni, Viorel Pleșa.

Turiștii care au ales să își petreacă aceste zile la Mărișel au posibilitatea ca, seara, să participe la activitățile observatorului astronomic din comună. Mai ales copiii sunt încântați de acest lucru, spune cercetătorul științific Paul Dolea.

Turiștii se bucură de gastronomia tradițională din Țara Moților și au ocazia să participe și la slujba de Rusalii, care este urmată de binecuvântarea holdelor, un ritual vechi de secole, prin care sătenii invocă protecția divină.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY