Pensiunile și hotelurile din Munții Apuseni, pline de 1 Decembrie

Trimite și altora

Pensiunile, hotelurile și cabanele din Munții Apuseni sunt fi pline în minivacanța de 1 Decembrie. În satele de munte, localnicii au pregătit serbări speciale, dar și feluri tradiționale de mâncare.

Minivacanța de 1 Decembrie reprezintă un bun prilej pentru mulți dintre români să își petreacă mai mult timp cu familia și să se bucure așa cum se cuvine de Ziua Marii Uniri. În marile orașe sunt pregătite spectacole fastuoase, cu concerte, defilări și focuri de artificii, în timp ce în satele din Munții Apuseni, sărbătorile sunt mai tradiționale, spune expertul în turism Valentin Lungu.

Una dintre destinațiile din zona de munte este Mărișelul, unde oamenii păstrează în muzeul satului drapelul tricolor cu care, în 1918, patru dintre reprezentanții lor au mers la Alba Iulia pentru a vota Unirea Transilvaniei cu Regatul României. Dacă la țară, ziua, oamenii au mai puțin timp liber decât cei din orașe, seara ei vor serba așa cum se cuvine ziua Unirii, spune președintele Asociației Pelaghia din Mărișel, Viorel Pleșa.

De asemenea, proprietarii de pensiuni și hoteluri au pregătit și mâncăruri și băuturi tradiționale pentru oaspeți. De pe mese nu vor lipsi balmoșul, brânza frământată cu leuștean, plăcintele moțești, pălinca de prune, secărica ori vinurile de Târnave.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

17 − 17 =