Administrarea modului de gestionare, ridicare, colectare a deșeurilor din județul Cluj a fost predată către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Eco- Metropolitan Cluj.
„Am reușit să rezolvăm problema gestionării deșeurilor din județ, iar, în final, am predat un centru modern care va soluționa problema deșeurilor pentru următorii 10 ani. Contractul privind delegarea și ridicarea deșeurilor a fost predat, în totalitate, către ADI Eco-Metropolitan. Totodată, gestionarea CMID și a halelor a fost predată, în totalitate, operatorului economic” spune președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.
Centrul de Management Integrat al Deșeurilor este format din:
– Celula de depozitare a deșeurilor, cu o suprafața de 8,95 ha și o capacitate de depozitare de 1.550.000 mc;
– Stația de sortare a deșeurilor, cu o capacitate de procesare de 92.100 t/an;
– Stația de tratare mecano-biologică a deșeurilor (TMB), cu o capacitate de procesare de 206.000 t/an;
– Infrastructura adiacentă: zonă administrativă, drumuri, platforme, staţia de tratare levigat, rețele, etc.
Totodată, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj care are ca principal obiectiv monitorizarea derulării proiectelor de investiții publice zonale și regionale, axate pe dezvoltarea sistemelor de utilități publice, cu un rol prioritar în ceea ce privește serviciile de colectare, transport, tratare și depozitare a deșeurilor, se va ocupa în continuare de gestionarea deșeurilor din județul Cluj.