Cum sunt utilizați algoritmii de inteligență artificială în domeniul Apărării

Trimite și altora

O echipă de IT-ști din Cluj, Zetta Cloud, a creat o aplicație care utilizează algoritmi de inteligență artificială pentru a ajuta instituțiile din domeniul apărării ori siguranței naționale să analizeze cantități mari de documente, postări ori emailuri. Scopul acestei aplicații este acela de a-i ajuta pe analiștii de intelligence să înțeleagă mai rapid modul în care se comportă cei care pot provoca amenințări, precum terorismul. Aplicația poate fi adaptată în viitor și pentru domeniul comercial, pentru a ajuta companii care au brevete de invenții să își protejeze acest patrimoniu ori pentru a preveni scurgerea de date.

Aplicația creată la Cluj este deja testată de autoritățile române, care se confruntă cu noi amenințări și riscuri de securitate în contextul războiului din Ucraina. Ea a fost premiată la Patriot Fest, spune reprezentantul echipei de informaticieni, George Bara.

Aplicația integrează algoritmi de inteligență artificială, care îi permit să progreseze, mai spune George Bara.

Aplicația creată la Cluj funcționează exclusiv off-line, pentru a elimina riscurile de securitate presupuse de Internet. În viitor, ea ar putea avea și o variantă comercială, destinată companiilor care vor să protejeze informații sensibile, precum patentele comerciale, brevetele de invenție sau date bancare.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY