Administraţiile fiscale din ţară au organizat o grevă de avertisment

Trimite și altora

Administraţiile fiscale din ţară au organizat o grevă de avertisment.

În același timp, pentru a-și exprima nemulțumirea față de măsurile propuse pentru reducerea cheltuieilor bugetare, angajații administrațiilor fiscale au susținut și un miting de protest din faţa Ministerului Finanţelor.

Blocul Național Sindical (BNS), a transmis că peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane în 11 august, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat că majoritatea sindicatelor din finanţe au avut, luni, reprezentanţi la minister pentru a vedea Memorandumul ce cuprinde demersurile agreate pentru implementarea măsurilor stabilite împreună. Potrivit oficialului, Memorandumul reprezintă un ”document cu care au fost de acord”.

”Am tot încercat să negociem cu Guvernul, nu am reuşit. Noi vrem să păstrăm locurile de muncă, să păstrăm veniturile şi un statut propriu”, a afirmat, pe de altă parte, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Fiscală ”Solidaritatea”, Dorin Modure.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY