Companiile clujene se confruntă cu o criză a forței de muncă

Trimite și altora

Multe dintre companiile clujene se confruntă cu criza forței de muncă. De aceea, în perioada verii, unii dintre angajații care pleacă în concediu sunt supliniți de studenți și de elevi, care primesc burse din partea firmelor respective.

Multe dintre companiile clujene au semnat acorduri de practică profesională cu universități, licee, școli duale și școli profesionale. Prin intermediul acestor acorduri, studenții și liceenii își pot desfășura stagiile de practică profesională în cadrul companiilor în cauză. Este vorba, în general, de stagii plătite de practică. Bursele pe care le oferă companiilor variază, în general, între 200 de lei și 200 de euro pe lună.

Din această situație, toată lumea are de câștigat. Companiile își pot suplini unii dintre angajații plecați în concediu, tinerii au șansa să câștige niște bani de buzunar în vacanță, iar unitățile de educație asigură practica profesională a studenților și elevilor fără să fie nevoite să investească sume consistente în întreprinderi simulate. Aceste acorduri sunt dorite de companii, care au ocazia să își recruteze viitorii angajați încă din perioada în care aceștia se află pe băncile școlilor. Și aceasta în contextul în care rata șomajului din Cluj-Napoca este mai mică de 1 la sută.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY