Continuă lucrările de alimentare cu apă potabilă în patru sate din comuna clujeană Aghireșu

Trimite și altora

Compania de Apă „Someș” continuă lucrările de alimentare cu apă potabilă a satelor: Ticu Sat, Ticu Colonie, Dâncu și Arghișu din comuna Aghireșu.

Investiția prevede extinderea actualului sistem de alimentare cu apă de pe teritoriul localității Aghireșu Fabrici, aflat în administrarea Companiei de Apă „Someș”, către cele patru sate aparținătoare.

În total, vor fi amplasați peste 18 km de noi conducte de apă, cu 215 branșamente la imobile.

De asemenea, pentru ca întreaga rețea să funcționeze în parametrii optimi, vor mai fi construite o stație de pompare și un rezervor de înmagazinare a apei cu o capacitate de 100 mc.

Lucrările, în valoare de aproximativ 6 milioane de lei, cu TVA inclus, sunt finanțate de Consiliul Județean Cluj din fondul „Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare -IID” al Companiei de Apă Someș, constituit din redevența și impozitul pe profit virate forului administrativ județean și returnate Companiei pentru investiții.

Până în prezent au fost finalizate conductele de aducțiune de la stația de pompare la rezervor și de la rezervor la localitatea Ticu Sat și sunt în curs de finalizare rețelele de distribuție în toate cele patru localități vizate.

De asemenea, au fost realizate lucrările de construcții la fundația rezervorului, a căminului de vane, la stațiile de pompare și clorinare, urmând ca în perioada următoare să fie instalate echipamentele.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY