Axon Soft, compania clujeană cu două aplicații în Top 10 Mondial

Trimite și altora

O companie IT din Cluj, Axon Soft, a reușit să dezvolte două aplicații care au intrat în Top 10 Mondial. Această performanță a fost obținută cu o echipă formată din doar câteva zeci de specialiști în software.

Compania de software din Cluj a fost fondată acum 25 de ani, de Anca Vescan, care a lucrat o perioadă ca programatoare, apoi a decis să devină antreprenoare. La început, firma sa producea software pentru băncile din România. Însă, pe măsură ce băncile românești erau cumpărate de bănci străine, acestea veneau cu propriile lor programe informatice. De aceea, Anca Vescan a decis să reorienteze compania sa și să producă software pentru clienții din străinătate. La început, a produs în special pentru piața franceză, însă, treptat, clienții săi au devenit jucători de talie mondială. În acest context, echipa condusă de Anca Vescan a dezvoltat două aplicații care au intrat în Top 10 Mondial.

Prima aplicație este destinată unui client braziliano-francez și ajută compania să gestioneze stocuri de marfă și să configureze cele mai bune trasee pentru camioanele de aprovizionare. Cea de-a doua aplicație este creată pentru o companie internațională cu centrul în Europa și ajută la gestionarea smart a resurselor umane. Echipa de IT-ști din Cluj a reușit să obțină astfel de rezultate cu doar câteva zeci de angajați, care, însă, sunt foarte buni. Anca Vescan spune că specializarea și pregătirea excelentă a resurselor umane reprezintă singura strategie prin care industria IT românească poate să rămână un actor relevant pe plan mondial pe termen lung.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY