Registrul de Ambalaje este acum deschis pentru producătorii de băuturi în scop SGR din România

Trimite și altora

RetuRO, administratorul Sistemului național de Garanție-Returnare (SGR), anunță deschiderea Registrului de Ambalaje pentru înregistrarea tuturor produselor ce vor fi parte din sistem. Așadar, toți producătorii din România de băuturi (apă, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase) în ambalaje primare nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse între 0,1 l şi 3 l inclusiv, își pot înregistra acum produsele lor SGR în platforma RetuRO.

Înregistrarea produselor în Registrul de Ambalaje SGR este gratuită până la data de 1 ianuarie 2024; ulterior acestei date va exista o taxă stabilită conform contractului de prestări servicii între RetuRO și producători.

Misiunea RetuRO este de a implementa cel mai mare proiect de economie circulară al României – Sistemul de Garanție-Returnare. Cu ajutorul acestui proiect, România va beneficia de un mediu mai curat și mai verde și va atinge țintele de colectare și reciclare impuse la nivel european prin noul pachet pentru economie circulară al Uniunii Europene.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY