Reabilitarea sursei subterane de apă Florești și a Stației de tratare a apei Gilău, realizate 58%

Trimite și altora

Lucrările de modernizare, cu fonduri europene, a echipamentelor și proceselor tehnice care vizează captarea și tratarea apei furnizate clujenilor sunt în plină desfășurare.

În acest moment, reabilitarea sursei subterane Florești și a Stației de tratare a apei Gilău sunt realizate în proporție de 58%.

Ambele investiții, în valoare cumulată de aproximativ 125 milioane de lei, sunt finanțate de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Infrastructură Mare POIM 2014-2020, în cadrul proiectului implementat de Compania de Apă Someș, în sumă de aproximativ 404 milioane de euro.

În ceea ce privește investiția de reabilitare a sursei subterane Florești, proiectul urmărește retehnologizarea și modernizarea întregului perimetru de captare, astfel încât să poată fi asigurat debitul proiectat.

În acest moment se lucrează la:
– reabilitarea celor 108 puțuri de captare;
– realizarea a cca. 19,4 km de conducte și drenuri;
– implementarea sistemului de monitorizare și control SCADA;
– realizarea unui nou front de captare și construirea unui dig.

De asemenea, investiția privind reabilitarea și modernizarea uneia dintre cele mai importate stații de tratare a apei din județul Cluj, cea din Gilău, care asigură potabilitatea a peste 52 de milioane de mc de apă anual, aici lucrările constau în:
– reabilitarea stației de microsite, a decantoarelor și a stației de filtre;
– construirea unui nou laborator de analiză a calității apei și a unei microhidrocentrale;
– modernizarea sistemului SCADA, de monitorizare automată a activității.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY