S-a aprobat construirea de noi rezervoare de înmagazinare a apei în două comune clujene

Trimite și altora

Autorizația de construire a patru noi rezervoare de înmagazinare a apei pe teritoriul comunelor Viișoara și Tritenii de Jos a fost semnată de către Consiliul Județean (CJ) Cluj.

Investiția va asigura un consum optim pentru consumatorii casnici, dar și o rezervă de apă pentru combaterea unor potențiale incendii la imobile sau de vegetație.

„𝘌𝘴𝘵𝘦 𝘪𝘮𝘱𝘰𝘳𝘵𝘢𝘯𝘵 𝘤𝘢 𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵𝘦𝘭𝘦 𝘥𝘦 𝘦𝘹𝘵𝘪𝘯𝘥𝘦𝘳𝘦 𝘴𝘪 𝘮𝘰𝘥𝘦𝘳𝘯𝘪𝘻𝘢𝘳𝘦 𝘢 𝘳𝘦𝘵𝘦𝘭𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘥𝘦 𝘢𝘱𝘢 𝘴𝘢 𝘷𝘪𝘻𝘦𝘻𝘦 𝘵𝘰𝘢𝘵𝘦 𝘻𝘰𝘯𝘦𝘭𝘦 𝘫𝘶𝘥𝘦𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘊𝘭𝘶𝘫, 𝘤𝘶 𝘢𝘵𝘢𝘵 𝘮𝘢𝘪 𝘮𝘶𝘭𝘵 𝘤𝘶 𝘤𝘢𝘵 𝘰 𝘮𝘢𝘳𝘦 𝘱𝘢𝘳𝘵𝘦 𝘥𝘪𝘯 𝘦𝘭𝘦 𝘴𝘶𝘯𝘵 𝘧𝘪𝘯𝘢𝘯𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘥𝘪𝘯 𝘧𝘰𝘯𝘥𝘶𝘳𝘪 𝘦𝘶𝘳𝘰𝘱𝘦𝘯𝘦” spune președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În ceea ce privește comuna Tritenii de Jos, investiția prevede construirea a două rezervoare de înmagazinare a apei potabile de 600 mc fiecare, ce vor deservi localitățile Pădureni, Colonia, Tritenii de Sus și reședința, Tritenii de Jos. Totodată, va fi amenajată și o stație de dezinfecție a apei.

Localitățile Viișoara și Urca din comuna Viișoara vor beneficia și ele de noi facilități de înmagazinare, ce vor avea un volum de 700, respectiv 200 de mc.

În valoare totală de cca 4,4 milioane de lei, lucrările sunt realizate de Compania de Apă „Arieș” în cadrul unui proiect european ce urmărește modernizarea infrastructurii de apă și canalizare din zona Turda – Câmpia Turzii.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

1 × one =