Cum a fost serbată Ziua Marii Uniri la Cluj

Trimite și altora

Ziua Marii Uniri a fost serbată cu mare fast la Cluj. Peste 100.000 de clujeni și de turiști au luat parte la evenimentele publice organizate de 1 Decembrie, inclusiv la aniversarea a 30 de ani de la inaugurarea statui lui Avram Iancu, pe care mulți clujeni o consideră drept cel mai urât monument dedicat eroului de la 1848.

Evenimentele realizate la Cluj-Napoca cu ocazia Zilei Marii Uniri au început de dimineață în Piața Mihai Viteazul, cu ceremonialul de depunere coroane și jerbe de flori, după care acțiunea s-a mutat în Piața Avram Iancu unde a avut loc defilarea cu tehnică militară și de intervenție, iar artificiile de zi au colorat cerul în tricolor. Manifestarea cultural patriotică „Avram Iancu, de 30 ani în inima Clujului” a încheiat seria evenimentelor din prima parte a zilei.

De asemenea, clujenii și turiștii au avut oportunitatea să urmărească scenetă istorică realizată pe Bulevardul Eroilor sau să imortalizeze Ziua Națională a României la photobooth.

La „kilometrul 0” al orașului, în Piața Unirii, evenimentele dedicate Zilei Naționale au început la ora 15:00 cu un regal folcloric susținut de artiști și ansambluri folclorice de renume precum Sava Negrean Brudașcu, Aurel Tămaș, Ana Ilca Mureșan, Maria Golban Șomlea, Valeria și Traian Ilea, Cristian Totpati, Mariana Sfechiș, Lucia Potra, Adriana Irimieș, Mihaela Grindean, ansamblul folcloric Mărțișorul și ansamblul folcloric Dor Transilvan.

Iluminatul festiv a fost aprins în tot orașul la ora 19:00, iar seara a continuat cu concertele susținute de Delia și Cargo care au electrizat zecile de mii de inimi prezente în centrul orașului.

Punctul culminant al serii a fost spectacolul de drone, lumini și artificii din Piața Avram Iancu, un spectacol care a strâns laolaltă peste 50.000 de oameni.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY