Drumul Gilău – Mărișel este gata! Lucrările au fost peste 108 milioane de lei

Trimite și altora

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 107P (DN 1) – Gilău – Mărișel – DN 1R, în lungime de 44,26 kilometri au fost finalizate.

Aceste lucrări fac parte din cadrul proiectului cu finanțare europeană „Modernizarea și reabilitarea Traseului județean 4 format din sectoare de drum ale drumurilor județene DJ 107P și DJ 107N, parte a Traseului Regional Transilvania de Nord”

Operațiunile, în totalitatea lor, au fost finalizate în cursul săptămânii trecute și au constat în:
– lucrări de modernizare a platformei drumului pe toată lungimea sectorului de drum;
– realizarea a 352 de accese la proprietăți, 79 de podețe, 5,824 de kilometri de rigole de acostament, 9,543 kilometri de șanțuri și rigole pereate, 617 metri de rigole carosabile, precum și montarea de parapete metalice pe o lungime însumată de 15,236 kilometri;
– realizarea de marcaje și semnalizare rutiere.

Lucrările de reabilitare au vizat și nu mai puțin de 14 poduri, în condițiile în care podul de la kilometrul 4+310, din localitatea Someșul Rece, face obiectul unui alt contract de lucrări, respectiv de demolare și de construire a unui pod nou. Astfel, stadiul fizic al lucrărilor deja realizate la noul pod consemnează un procent de 85%. Până la finalizarea lucrărilor, traficul rutier se desfășoară pe un pod provizoriu.

Modernizarea și reabilitarea acestu drum au fost executate de Asocierea Dacia Asphalt SRL – DP Cons SRL – Dacia Faber SRL – Oyl Company Holding AG SRL și au o valoare totală de 108.263.756,11 lei (fără TVA), din care 45.476.66,59 lei (fără TVA) sunt bani proveniți din fonduri europene.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY