Creștere salarială pentru o parte din angajații cu studii superioare din școli

Trimite și altora

Potrivit unei hotărâri a Guvernului, directorii, directorii adjuncţi, contabilii-şef şi secretarii-şef, cu nivel de studii superioare, ai şcolilor vor primi o creştere salarială.

Principiul stabilit pentru funcţiile didactice de conducere este acela ca salariile de bază ale acestor funcţii să fie peste nivelul maxim al salariilor de bază de execuţie cu dirigenţie, scrie mediafax.

„Se elimină inechităţile salariale în ceea ce priveşte funcţiile didactice de conducere din sistemul de învăţământ preuniversitar, respectiv director, director adjunct, contabil-şef, secretar-şef, cu nivel de studii superioare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Astfel, pentru directori şi directori adjuncţi, faţă de salariul brut din decembrie 2023, creşterea brută medie totală va fi de peste 36%, din care creşterea brută medie în luna ianuarie va fi de 30%. La această creştere se adaugă sporul de suprasolicitare neuropsihică, care este de 10%. De asemenea, după caz, se poate acorda şi gradaţia de merit, adică încă 25%

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY