Comuna Mica, racordată integral la rețeaua de apă

Trimite și altora

Compania de Apă Someş SA a adjudecat contractul de lucrări privind extinderea rețelei de alimentare cu apă în comuna Mica.

Lucrările în valoare de 1.971.336 lei, sunt finanțate din Fondul „Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare – IID” al Companiei de Apă „Someș”, constituit din redevența și impozitul pe profit virate forului administrativ județean și returnate de acesta operatorului de apă pentru derularea de noi investiții.

În prezent, în satele Mănăstirea, Mica, Nireș, Dâmbu Mare și Sânmărghita din comuna Mica există o rețea de apă funcțională, urmare a implementării și finalizării, în anul 2022, a unui proiect european în valoare de peste 38 de milioane de lei. Aceste localități sunt alimentate cu apă din aducțiunea Cluj-Dej care, la rândul său, primește apă potabilizată de la Stația de tratare din Gilău.

Prin intermediul noilor lucrări, ce vor debuta în perioada următoare, se urmărește extinderea rețelei de apă pe o lungime totală de 11.74 km

Astfel, sunt vizate străzile secundare din cele cinci localități, neincluse în proiectul european recent încheiat, înființarea rețelei de apă în satul Valea Luncii, racordarea gospodăriilor situate de-a lungul drumului județean DJ 161D, ce face legătura între satele Mănăstirea și Nireș.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY