Transilvania continuă să atragă investiții consistente în domeniul IT

Trimite și altora

Zona Transilvaniei continuă să atragă investiții semnificative în domenii precum producția de componente electronice și IT. Există estimări realizate de secretariatul general al Guvernului care arată că, anual, industria IT din Cluj atrage sume mai mari de un miliard de euro.

Domeniul tehnologic continuă să fie unul deosebit de dinamic, ce atrage investiții de calibru. În contextul în care Uniunea Europeană s-a confruntat cu criza cipurilor, au apărut mici investiții în acest domeniu, care ajută companiile deja prezente în România să se adapteze mai bine la dinamica pieței. O astfel de investiție a fost realizată de clujeanul Dragoș Forgaci în orașul Reghin.

Prima linie de producție a costat peste 200.000 de euro, a generat opt locuri noi de muncă și a fost cofinanțată de Uniunea Europeană. Dragoș Forgaci dorește deja să o extindă. Însă investiții în acest domeniu au fost realizate în zona Clujului și de companii germane, americane, olandeze sau italiene. De asemenea, zona Clujului atrage investiții consistente în domeniul IT. Acum, marea provocare este reprezentată de dezvoltarea de aplicații pentru Inteligența Artificială, spune președintele clusterului Cluj IT, Stelian Brad.

Viitorul va aduce și alte investiții în domeniul IT, afirmă experții în domeniu. Este vorba de dezvoltarea de tehnologii și aplicații pentru computerele cuantice.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY