Cum a devenit Clujul județul cu cea mai dezvoltată rețea rutieră din România

Trimite și altora
 

Județul Cluj dispune de una dintre cele mai dezvoltate rețele de drumuri publice din România. Această rețea totalizează peste 2.700 de kilometri, între care două autostrăzi: Autostrada Transilvania și Autostrada Turda-Sebeș. Există și sute de kilometri de drumuri naționale și europene, precum și peste 1.000 de kilometri de drumuri județene. Ultimii ani au adus investiții consistente în modernizarea acestei rețele.

Consiliul Județean Cluj a început un program multianual de investiții în modernizarea rețelei de drumuri județene. În plus, mai multe drumuri comunale au fost preluate în patrimoniul județului și au fost modernizate. Administrația județeană folosește atât fondurile europene, cât și cele naționale pentru a completa alocările din bugetul județului. Astfel, Consiliul Județean Cluj, în asociere cu alte județe din Regiunea de Nord-Vest, a reușit să ducă la bun sfârșit mari proiecte precum Drumul Apusenilor sau Drumul Bistriței.

În acest an, în luna mai, Consiliul Județean Cluj a câștigat un nou proiect european, în valoare de 316 milioane de lei, pentru două drumuri județene. Alte 11 drumuri și poduri sunt modernizate cu ajutorul unei finanțări în valoare de 140 de milioane de lei obținută prin Programul Național Anghel Saligny. Din bugetul propriu al Consiliului Județean, pentru acest an, a fost alocată suma de 164 de milioane de lei pentru modernizarea drumurilor județene, precum și 40 de milioane de lei pentru lucrări de întreținere și reparații. Ultima sumă a fost suplimentată, în luna iulie, cu încă 15 milioane de lei. Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, afirmă că aceste investiții vor continua, pentru că dezvoltarea infrastructurii a adus relansarea unor destinații turistice și a atras investiții private în domeniul industrial și energetic, ce au creat noi locuri de muncă.

Comments

comments

Nu sunt comentarii