Unde se află UBB în clasamentul Times Higher Education

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca își păstrează locul între cele mai prestigioase universităţi din lume. Acest lucru reiese din datele publicate recent de Times Higher Education (THE). Astfel, Universitatea Babeș-Bolyai este singura universitate românească inclusă în clasamentul aferent Științelor Educației, în care ocupă poziția 401+. În ceea ce privește domeniul Business&Economics, UBB se situează pe poziția 501+, alături de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea din București și Academia de Studii Economice din București.

Universitatea clujeană este prezentă și în clasamentul realizat cu privire la domeniul Științe Sociale, unde ocupă poziția 601+. Prof. univ. dr. Daniel David, prorectorul UBB responsabil de cercetare, competitivitate-excelență și publicații științifice, spune că „aceste rezultate de excepție trebuie să fie apreciate prin raportare la subfinanţarea cronică a învăţământului superior din România. Rezultatele și poziționarea în clasamentele internaționale de prestigiu reconfirmă statutul Universității Babeș-Bolyai și gradul ridicat de încredere pe care îl are”.

Clasamentul britanic THE este unul dintre cele mai comprehensive și  prestigioase clasamente internaționale de clasificare a universităților. În lume există aproximativ 27.000 de universităţi.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

four − 2 =