ClujToday.ro: Cum arată tipurile de evaziune fiscală de la Cluj

Trimite și altora

autoClujul a fost, în acest an, scena unor mari scandaluri legate de evaziunea fiscală. Procurorii anchetează dosare legate de presupuse cazuri de evaziune fiscală legată de comerţul cu carne de pui, de administrarea unui club de fotbal şi de comerţul cu maşini second-hand.

 

Unul dintre cele mai recente scandaluri legate de evaziunea fiscală a fost cel legat de comercializarea cărnii de pui. Mai mulţi proprietari şi administratori de companii sunt acuzaţi că ar fi produs un prejudiciu total de aproximativ 6.000.000 de lei.

 

Un alt dosar răsunător a fost cel în care conducerea clubului de fotbal CFR Cluj a fost acuzată că ar fi deturnat suma de 8,5 milioane de euro. Banii proveneau din sumele plătite de UEFA pentru participarea echipei clujene în Champions League. După deturnarea acestor bani, CFR Cluj a intrat în insolvenţă.

 

În fine, ul alt mare scandal de evaziune fiscală a fost cel reprezentat de comerţul cu maşini second-hand. Procurorii au calculat că, în fiecare lună, bugetul statului ar fi prejudiciat cu sute de mii de lei ca urmare a neplăţii unor taxe şi impozite.

 

Foto: Desteptarea.ro

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY