Adrian Vasilescu (BNR): Am auzit discursuri în Parlament fără nici o legătură cu realităţile economice

Trimite și altora

vasilescuMediul de afaceri, dar și instituții precum BNR privesc cu îngrijorare tăierile de taxe și măririle drepturilor bănești ale bugetarilor. Adică ceea ce unii membri ai Guvernului au numit drept ”pomeni electorale”. Majorarea salariilor medicilor şi profesorilor decisă de comisiile parlamentare riscă să întoarcă România în anul 2008, când Parlamentul a dat cu o mână, pentru ca apoi să li se ia oamenilor cu două mâini. Declaraţia a fost făcută la RFI de consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.

 

De unde luăm bani pentru majorarea salariilor, se întreabă Adrian Vasilescu: “Din dilema asta cum putem ieşi? Parlamentul susţine că trebuie să mărească salariile medicilor şi profesorilor şi adevărul este că trebuie să fie mărite, iar Guvernul spune de unde scoatem bani şi asta este o întrebare. Concluzia noastră este următoarea: poate că măcar din această tevatură o să învăţăm ceva, că un Parlament vine pentru patru ani în Casa Poporului şi trebuie să-şi facă programul pentru patru ani de la început şi să lupte, să lupte, să lupte, pentru ca acest program să răspundă nu numai voinţei politice, să răspundă şi legilor economice, pentru că altfel ajungi să faci ca în 2008, să dea Parlamentul cu o mână şi să li se ia pe urmă oamenilor cu două mâini”.

Consilierul guvernatorului BNR critică discursurile din Parlament care nu au legătură cu realităţile economice în opinia sa: “Problema este următoarea: de unde luăm banii şi ajungem vrând-nevrând şi Guvernul a vorbit despre asta, la deficit bugetar şi la pericolul de a intra în deficit excesiv şi să fim amendaţi de UE. Chestiunea este că atunci când vorbim despre deficit şi eu am auzit discursuri în Parlament în aceste zile, care nu au nici o legătură cu legităţile economice, s-au spus lucruri care ne-au demonstrat că nu sunt înţelese legităţile economice şi nu sunt înţelese realităţile”.

Adrian Vasilescu avertizează că “dacă deficitul creşte prea mult, ţara nu se mai poate împrumuta sau dacă se poate împrumuta, o face foarte costisitor, cu dobânzi foarte mari, pentru că nimeni nu mai are încredere într-o ţară care şi-a depăşit plafonul de deficit”.

În opinia sa, “Guvernul are opţiunea echilibrului, pentru că dacă bugetul este cât este şi nişte cheltuieli cresc, atunci trebuie să taie de la investiţii. S-ar putea întâmpla asta, dacă vor respecta această decizie a Parlamentului”.

 

Ascultați AICI interviul audio acordat RFI de Adrian Vasilescu

Comments

comments

SHARE
Previous articleBani europeni pentru Castelul Banffy din Răscruci
Next articleSURSE. Unde ar putea fi amplasat noul magazin Ikea la Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

3 × two =