BBC trece prin cea mai mare extindere de după 1940

Trimite și altora

bbcBBC World Service va lansa servicii în 11 noi limbi, acţiune care face parte din cea mai mare extindere din 1940 încoace, anunţă corporaţia. Extinderea este posibilă întrucât guvernul britanic a anunţat o creştere substanţială a fondurilor alocate companiei.

Primul dintre aceste noi servicii va fi lansat în 2017, iar cele 11 noi limbi sunt Afaan Oromo, Amharic, Gujarati, Igbo, Korean, Marathi, Pidgin, Punjabi, Telugu, Tigrinya şi Yoruba, potrivit RomaniaLibera.ro.

“Aceasta este o zi istorică pentru BBC, pentru că putem anunţat cea mai mare extindere al serviciilor internaţionale de după 1940″, a spus directorul general Tony Hall. Serviciul Mondial al BBC este o bijuterie a coroanei pentru companie şi pentru Marea Britanie”.

Şeful BBC a mai subliniat că pe măsură ce BBC se apropie de serbarea unui centenar, el are tot mai mare încredere că tot ce este mai bun din jurnalismul imparţial şi independent pracicat de companie va ajunge la peste jumătate de miliard de oameni din toată lumea.

Planul include extinderea serviciilor digitale pentru a oferi mai mult conţinut video şi o prezenţă mai mare pe reţelele de socializare.

BBC lansează, miercuri, serviciile digitale complete în limba Thai.

Planul de extindere mai prevede: noi buletine de ştiri extinse în rusă, cu versiuni regionale pentru ţările din jur; servicii avansate de televiziune în Africa, cu peste 30 de programe; noi programe pentru BBC Arabia; emisii radio pe unde scurte şi medii în peninsula Coreea, etc.

Comments

comments

SHARE
Previous articlePeste 100.000 de utilizatori au descărcat Red Panic Button, aplicație dezvoltată la Cluj
Next articleTokes rămâne fără Ordinul ”Steaua României”, decizie a Curții de Apel București
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

nine + 15 =