România impune limite la cumpărarea de teren agricol

Trimite și altora

irimescu_itv-1Ministrul agriculturii anunţă limitarea achiziţiilor de teren în România, o nouă reglementare fiind aproape de aprobare. Persoanele fizice, fie româneşti, fie din străinătate, vor putea cumpăra cel mult 150 de hectare, iar firmele maximum 500, transmite RFI România.

 

Decizia vine în urma unor recente calcule care arată că mai bine de o treime din suprafaţa agricolă din România ar fi deja în posesia unor investitori străini. Deşi nu contestă cifrele, ministrul Achim Irimescu se arată neîncrezător în acurateţea acestora şi spune că noile reguli vor pune ordine în domeniu, potrivit ClujToday.ro.

 

În acelaşi timp, ministrul agriculturii spune la RFI că autorităţile, gândindu-se la îmbătrânirea populaţiei de la sate, au în plan să acorde tinerilor câte cel puţin cinci hectare, teren agricol, pentru a se stabili la ţară. În acest fel, prin faptul că au drept garanţie terenul primit, tinerii ar putea mai uşor să ceară fonduri europene, pentru o afacere sau alta în agricultură.

 

Comments

comments

SHARE
Previous articlePreședintele Parlamentului Ungariei speră la îmbunătățirea relațiilor bilaterale româno-maghiare după 11 decembrie
Next articleClujToday.ro: Drapelul moților de la 1918, expus la Mărișel
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 × 2 =