Rectorul Universității de Vest din Timișoara, suspectat de plagiat. Consorțiul Universitaria cere soluționarea rapidă a dosarului

Trimite și altora

uvt-universitatea-de-vest-timisoaraRectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, este suspectat că ar fi plagiat mai multe articole. Potrivit jurnalistei Emilia Șercan de la pressone.ro, articolele plagiate ar fi fost publicate între 2008 și 2015 în revista Annales Universitatis Apulensis, Series Oeconomica. Rectorul timișorean a respins aceste acuzații și a declarat că va sesiza comisia de etică pentru a analiza cazul său.

 

La rândul său, rectorul Universității Babeș-Bolyai, academicianul Ioan Aurel Pop, a luat poziție în acest scandal, în calitate de președinte al Consorțiului Universitaria. ”Consorţiul Universitaria a luat act de acuzaţiile aduse rectorului Universităţii de Vest din Timişoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, cu privire la respectarea principiilor de etică academică ȋn unele demersuri ştiinţifice ale acestuia. Consorţiul Universitaria ȋşi reiterează angajamentul ferm pentru cele mai ridicate standarde privind etica academică. Acuzaţiile la adresa rectorului Marilen Pirtea trebuie sa fie evaluate ȋn contextul acestui angajament, cu consecinţele de rigoare. Adăugăm că verificarea  acestor acuzaţii trebuie făcută cu celeritate, ȋntr-un cadru profesional, fără presiuni publice şi politice, de către organismele abilitate legal. De asemenea, până la formularea deciziei de către organismele abilitate, oricărui cadru didactic/de cercetare trebuie să i se respecte prezumpţia de nevinovăţie”, a spus profesorul Ioan Aurel Pop, prin intermediul unui comunicat de presă.

Claudiu Pădurean

Foto: Radio Timișoara

 

Comments

comments

SHARE
Previous articleCFR oferă călătorii gratuite studenților și elevilor care vor să voteze acasă
Next article3,6 miliarde lei, pierderi ale României din produse contrafăcute
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 × 4 =