Apiterapia se bucură de tot mai multă trecere printre medicii români

Trimite și altora

apiterapieTot mai mulți medici din România aleg apiterapia, ca terapie care completează terapiile clasice. Produsele apicole sunt folosite în combaterea unor boli sau în procesul de recuperare după boală datorită calităților lor curative deosebite, precum și pentru faptul că ele sunt foarte ușor asimilabile.

 

Apiterapia are tot mai mulți adepți în rândul medicilor, care se specializează în acest domeniu. Medicul Ștefan Stângaciu afirmă că apiterapia reprezintă o soluție foarte bună pentru multe afecțiuni. De asemenea, profesorul Ioan Vereșiu, de la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu, afirmă că apiterapia completează foarte bine medicina clasică. În ultimii ani, mai mult de 500 de medici au urmat diferite cursuri de specializare în România, în acest domeniu.

 

În ultimii ani, în România, a crescut numărul celor care prelucrează produsele apicole și le transformă în poțiuni, creme, drajeuri sau tincturi utilizate în diferite tratamente. De exemplu, cremele bazate pe lăptișor de matcă sunt utilizate pentru tratarea unor afecțiuni ale pielii, iar drajeurile și tincturile sunt utilizate pentru a ajuta recuperarea organismului după diferite infecții.

 

Foto: CugetLiber.ro

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY