Apiterapia se bucură de tot mai multă trecere printre medicii români

Trimite și altora

apiterapieTot mai mulți medici din România aleg apiterapia, ca terapie care completează terapiile clasice. Produsele apicole sunt folosite în combaterea unor boli sau în procesul de recuperare după boală datorită calităților lor curative deosebite, precum și pentru faptul că ele sunt foarte ușor asimilabile.

 

Apiterapia are tot mai mulți adepți în rândul medicilor, care se specializează în acest domeniu. Medicul Ștefan Stângaciu afirmă că apiterapia reprezintă o soluție foarte bună pentru multe afecțiuni. De asemenea, profesorul Ioan Vereșiu, de la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu, afirmă că apiterapia completează foarte bine medicina clasică. În ultimii ani, mai mult de 500 de medici au urmat diferite cursuri de specializare în România, în acest domeniu.

 

În ultimii ani, în România, a crescut numărul celor care prelucrează produsele apicole și le transformă în poțiuni, creme, drajeuri sau tincturi utilizate în diferite tratamente. De exemplu, cremele bazate pe lăptișor de matcă sunt utilizate pentru tratarea unor afecțiuni ale pielii, iar drajeurile și tincturile sunt utilizate pentru a ajuta recuperarea organismului după diferite infecții.

 

Foto: CugetLiber.ro

Comments

comments

SHARE
Previous articleSalina Turda se apropie de 600.000 de vizitatori în 2016
Next articleGrupul Continental a încheiat un parteneriat pentru cercetare științifică cu Universitatea Tehnică
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

two × two =