ANAT vrea noi instrumente de garantare a pachetelor turistice

Trimite și altora

turistiReprezentanţii patronatelor din domeniul turismului propun înfiinţarea unor noi instrumente de garantare a pachetelor turistice cumpărate de clienţii agenţiilor de turism. Printre acestea se numără şi crearea unui fond de garantare, alimentat şi administrat de reprezentanţii patronatelor, potrivit ClujToday.ro.
Reprezentanţii ANAT – Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România au redactat un proiect de lege referitor la garantarea pachetelor turistice cumpărate de clienţii agenţiilor din acest domeniu. Ei vor să introducă pe piaţă noi instrumente de protecţie a agenţiilor şi a turiştilor. Printre acestea se numără înfiinţarea unui fond de garantare, care va fi alimentat de contribuţiile agenţiilor membre şi care ar urma să fie administrat de reprezentanţii patronatelor din domeniu, spune preşedintele Comisiei de Legislaţie a ANAT, Dumitru Luca.

 

”Contribuţiile la acest fond ar urma să fie direct proporţional cu riscul indus pe piaţă, adică cu mărimea cifrei de afaceri a fiecărei agenţii de turism. Bineînţeles, vor conta şi alţi factori, precum bonitatea”, a spus Dumitru Luca.

 

Proiectul de lege mai prevede faptul că agenţiile de turism pot opta şi pentru alte instrumente de garantare, precum poliţele de asigurare, scrisorile de garanţii bancare sau depozite bancare. Proiectul de lege va fi înaintat noului Parlament

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY